Stem Massage Uden

Joyce van der Sangen

27 maart 2021

Geen reacties

Home Coaching

Stem Massage in Uden (Stemtherapie)

Stem Massage in Uden

 

Stem therapie, stem onderhoud, voice building, stem training, stem massage in Uden bij Vocal Center Uden – coach Joyce

 

In het dagelijkse leven gebruik jij jouw stem intensief. Je bent bijvoorbeeld spreker, docent, zanger, acteur, trainer, telefoniste, sportinstructeur of een vergelijkbaar beroep of hobby waarbij jij moet kunnen vertrouwen op jouw stem. Maar dan komen er klachten op het gebied van ademen, spreken, zingen, slikken, klankvorming, pijn aan de keel of strottenhoofd, vermoeide stem, spanning, moeite met volume maken of acute heesheid. Je verliest jouw vertrouwen in jouw stem. Hoe dan verder?

Mijn naam is Joyce. Stem therapeut, vocal coach, gecertificeerd stem masseur en uitvoerend zangeres. Als vocalist weet ik wat er nodig is om de stem intensief te gebruiken en weet ik wat het mentaal en lichamelijk met jou doet als jouw stem je nu even in de steek laat.

Weet jij wat je kan doen om jouw stem te onderhouden? Wist jij dat intensief stemgebruik een topsport is en dat een massage van die spieren die daarbij aan het werk gaan verlichting aan jouw stem kunnen geven, zoals een topsporter ook zijn spieren laat masseren?

 

Stem Massage / Vocal Massage in Uden

Heb je een hese stem? Of wordt je stem vermoeid na een dag spreken? Stem massage is er voor iedereen die zijn of haar stem goed wil onderhouden. De meest genoemde klachten bij vocalisten zijn: Heesheid, stug stemgevoel, het voelt niet vrij, pijn bij het zingen, moeite met spreken, pijn bij het spreken, geen hoge noten meer kunnen halen, de kopstem is weg en de laagte verdwijnt. Dit komt in heel veel gevallen door spierspanning in het strottenhoofd gebied. Daar waar je stembanden zich bevinden.

Door middel van een stem massage help ik je van spierspanning in het hoofd-, hals- en nekgebied af. Ik ben gecertificeerd stem masseur en onderdeel van het zorgteam van Vocal Center www.vocalcenter.nl . Dit certificaat is uitgegeven door de THIM Internationale Hogeschool voor Fysiotherapie. Ik bied dus een verantwoorde stem massage met direct resultaat.

 

Voor wie?

Iedereen die met zijn stem werkt. Iedereen die zijn stem gezond en in topconditie wil krijgen of houden. Zingen is topsport. En al helemaal als je het veel mag doen. Een topsporter onderhoudt zijn lichaam en wordt dagelijks gemasseerd om top te kunnen presteren. Dat zouden, in onze ogen, vocalisten ook moeten doen. Kortom, stem massage is er voor iedereen die zijn stem nodig heeft om goed te kunnen presteren.

 

Heesheid is in heel veel gevallen spierspanning?

Zonder te veel in een anatomische uitleg te vallen, komt het er op neer dat als je spieren in je nek en hals te veel op spanning staan, jouw strottenhoofd niet meer vrij kan bewegen. Daardoor sluiten jouw stembanden niet meer goed of niet volledig en dat veroorzaakt de heesheid op jouw stem en word je beperkt in stemgebruik. Dus om de heesheid tegen te gaan, pakken we het bij de bron aan….. bij de spierspanning die de vrijheid van de strottenhoofd in de weg staat.

Daar wordt je dus hees van en je stem wordt daardoor beperkt. Door deze stem massage te ondergaan en daarnaast te bubbelen en te vernevelen en de juiste oefeningen en training toe te passen kun je in een uur een helderder stemgeluid hebben.

 

Stemtraining, voorkomen is beter dan genezen

Je kunt de spieren die je stem aansturen trainen en sterker maken. Dit werkt het beste en het snelst als je repertoire gericht gaat trainen. Op die manier train je die spiergroepen die je ook aanspreekt op het podium. Een goede kennis van klankplaatsing is hierin essentieel. Want soms kan je door één verkeerd gezongen klank het hele optreden last hebben. Daarom is een sessie met één van onze coaches een absolute aanrader. Door onze methode Vocal Essence te leren kennen en de balans tussen energie, volume en klankplaatsing te leren zal je meer uit de mogelijkheden van je stem kunnen halen. Dat kan al in één uur bereikt worden. Daarbij word je veel minder moe en dus zal je minder snel spierspanning opbouwen. Wil je naast een massage dus ook ervaren hoe je jouw stem kan trainen? Vraag een les aan, klik hier.

 

Tarieven

Stem Massage  (60 min):         EUR 83,49 incl btw

Stem Massage op locatie? Dat kan. Reken dan op extra vergoeding voor reistijd en reiskosten. Vraag naar de mogelijkheden

Ben je niet in de gelegenheid of mobiliteit om naar Uden af te reizen, of heeft een spoed aanvraag op locatie voorafgaand aan een optreden of repetitie, dan kom ik met de behandeltafel naar je toe.

 

Stem massage boeken? Klik op de button hieronder:

Bekijk ook ons andere aanbod

(Gratis) proefles instrument

altijd proberen joh!

Bandcoaching

grenzen verleggen

Basgitaarles

basgitaar – synth bass – contrabas

Gitaarles – Ukelele les

akoestisch en elektrisch

Groepsles Zang

harmonie en timing

Keyboardles

snel resultaat

Leren Produceren

Produceren kun je leren

Pianoles

voor iedereen

Workshops: Alles wat je nodig hebt om te zingen!

een stapje verder

Zangles

zingen maakt blij