Beer van Daelen

 


Instrumenten/Disciplines:
Piano – Keyboard

Gitaar akoestisch / elektrisch

Algemene Muziek Vorming / Boomwhackers

Ukelele

Stijlen:
Klassiek – Pop – Jazz – Blues – Rock


Beer is een echte jonge Beethoven, al noemt hij zichzelf en ook zijn bedrijf BeerHoven! Wij houden er van 🙂 De roots van Beer ligt dan ook ten eerste bij klassieke muziek. Op piano vliegt hij vliegensvlug over de toetsen. 
Beer volgde de vooropleiding aan de Young Musicians Academy in Tilburg en vervolgens de Rock City Institute in Eindhoven. Tijdens zijn opleiding aan de Rock City Institute heeft Beer zich naast klassieke muziek ook gericht op andere genres lichte muziek van pop tot rock en country. Daarnaast heeft hij daar zijn muzikaliteit uitgebreid met instrumenten zoals de gitaar en ukelele. Na het afstuderen als toetsenist op RockCity Institute in Eindhoven geeft Beer nu ook lessen bij Muziekfabriek D-Joiz in Uden! Beer geeft les in piano, keyboard, gitaar, AMV, muziektheorie en ukelele. 

Vanaf 30 november 2021 neem je les bij onze duizendpoot musicus Beer op de dinsdag en de woensdag bij Muziekfabriek D-Joiz. 

Meer weten over Beer? Volg hem op: https://www.instagram.com/beer_van_daelen/

Beer van Daelen vertelt:

“Sinds mijn negende ben ik begonnen met pianospelen sindsdien is muziek altijd mijn grootste passie die zich alleen maar vergroot.

Begon met filmmuziek omdat ik het geweldig vond hoe muziek beeld zo erg kan versterken en de toon van de film kan neerzetten. Ben dan ook erg visueel ingesteld en stel mij vaak een verhaal voor bij een liedje of stuk.

Daarna begon al snel klassieke muziek mijn interesse te krijgen. Ik heb dit genre zelfs zo serieus genomen dat ik er een vooropleiding voor heb gevolgd. Deze opleiding heet YMA( Young Musicians Academy) in Tilburg dit heb ik twee jaar gevolgd. Vanuit deze opleiding werden regelmatig concerten georganiseerd waar ik altijd in meespeelde.

Naast klassiek en filmmuziek hou ik ook heel erg van andere genres zoals: rock, funk, blues en jazz. En ben ik bekend met het maken van mijn eigen muziek, iets wat je op Rock City leert in het onderdeel band development.

Buiten school heb ik ook een band genaamd: Foster the Wulff met deze band maken we onze eigen muziek. Optreden is mij niet onbekend, naast Foster the Wulff heb ik veel showcases gespeeld bij zowel YMA als ook Rock City.

Tegenwoordig speel ik naast piano ook gitaar, ukelele en zing ik ook nog eens graag.
Op gitaar speel ik vooral nummers van mijn favoriete bands op: Muse en Queen.

Heb het altijd leuk gevonden om mijn kennis over te brengen aan anderen, omdat het gevoel als ze het kunnen en het enthousiasme wat ze krijgen mij altijd meteen ook vrolijk maakt. Als ze dan de volgende les weer met een glimlach binnen komen en steeds zekerder worden in dit geval het instrument waar ik ze les in geef, geeft mij altijd een super goed gevoel als leraar. Ik vind het als muziekdocent het belangrijkste dat de wensen van de leerling centraal staan, en dat deze dan vertaalt worden in de beste oefeningen. Op-maat les dus. De leerling moet er altijd plezier in hebben anders zijn ze ook niet meer gemotiveerd om het te leren.

In de lessen kijk ik altijd wat je nodig hebt, zo leer je immers het best. Met mijn enthousiasme probeer ik je zoveel mogelijk te inspireren om zelf lekker muziek te gaan maken. Plezier tijdens de lessen vind ik erg belangrijk, omdat een instrument spelen ook leuk mag zijn! Je kunt je altijd aanmelden voor een gratis proefles door hier op te klikken.”

 

https://www.instagram.com/tv/CWTmFgTAP9-/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/tv/CP05c-ngEXD/?utm_source=ig_web_copy_link